Maandelijks dividend ontvangen? Dat kan met deze 3 topaandelen

Wie van dividend wil kunnen leven wil het graag maandelijks ontvangen. Net als een inkomen uit loondienst. Helaas keren de meeste aandelen maximaal 4 keer per jaar dividend uit.

Gelukkig zijn er aandelen die maandelijks dividend uitbetalen.

Hieronder volgen 3 topaandelen die in iedere portefeuille passen.

De beste maandelijkse dividendbetalers

Niet alle aandelen die maandelijks dividend uitkeren zijn de moeite waard. Zeker als je van het dividend wilt kunnen leven. Dan wil je geen aandelen van bedrijven die in financiële problemen verkeren.

Je zult zien dat onderstaande lijst enkel bestaat uit vastgoedaandelen uit de Verenigde Staten.

Door het stabiele huurinkomen zijn vastgoedaandelen de betere maandelijkse dividendbetalers. Bovendien zijn vastgoedondernemingen in de Verenigde Staten verplicht om minimaal 90% van hun inkomen uit te keren als dividend.

De beste maandelijkse dividendbetalers zitten in de Verenigde Staten. Je zult als Nederlander dus in dollars moeten beleggen. Daarmee accepteer je het valutarisico. Als de dollar minder waard wordt ten opzichte van de euro, dan worden ook je beleggingen minder waard.

1. Realty Income Corporation (O; USD)

Realty Income Corporation kan niet ontbreken in deze lijst. Het hanteert zelfs de leus: “The Monthly Dividend Company”. Daarmee is direct duidelijk wat het doel is van deze onderneming: een stabiel maandelijks dividend uitkeren.

Realty Income is een vastgoedaandeel met meer dan 12.000 commerciële eigendommen. De eigendommen zijn verdeeld over 84 verschillende industrieën, waarbij 99% ook daadwerkelijk in gebruik is genomen door huurders. Een zeer degelijke vastgoedportefeuille dus.

Het aandeel keert een riant dividend uit van meer dan 5%. Bovendien heeft het sinds 1994 al meer dan 100 keer het dividend verhoogd. Daarmee is het al meer dan 25 jaar een stabiele dividendbetaler.

Een nadeel van dit aandeel is het prijskaartje. Een koers-winstverhouding van meer dan 40 is niet ongewoon. Dat maakt het aandeel duur. Voor een belegger die bereid is om dit aandeel lang in de portefeuille te houden moet dat echter geen probleem zijn.

Waarom Realty Income Corporation?

 • Al meer dan 100 dividendverhogingen in minder dan 30 jaar tijd.
 • Stabiele vastgoedportefeuille.
 • Een riant dividendrendement van meer dan 5%.

2. Agree Realty Corporation (ADC; USD)

Agree Realty Corporation is te vergelijken met Realty Income. Agree Realty legt vooral de focus op vastgoed voor ketens die essentiële goederen verkopen. Denk aan supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen.

Bekende huurders van Agree vastgoed zijn onder andere Wallmart, Best Buy en Lowe’s. Voor Amerikaanse begrippen zijn dit niet de minste partijen. Alleen Wallmart is al goed voor ongeveer 7% van het huurinkomen van Agree Realty.

Het dividendrendement van Agree Realty ligt rond de 5%. Met een gezonde vrije cashflow is ook dit een topaandeel. Op dit moment is Agree qua waardering zelfs wat aantrekkelijker geprijsd dan Realty Income hierboven.

Waarom Agree Realty Corporation?

 • Prima dividendrendement van ongeveer 5%.
 • Focus op winkelketens die essentiële goederen verkopen.
 • De grootste huurders zijn zeer bekende ketens in de Verenigde Staten.

3. Stag Industrial (STAG; USD)

Ook Stag Industrial is een vastgoedaandeel. Deze onderneming heeft vooral focus op industrieel vastgoed zoals magazijnen en kleine fabrieken. Er is op dit moment veel vraag naar dit type vastgoed.

De vastgoedportefeuille van Stag Industrial is de afgelopen 10 jaar aanzienlijk gegroeid. In die tijd is de vastgoedportefeuille vervijfvoudigd. Op dit moment bezitten ze meer dan 500 gebouwen.

Die groei is nog niet geremd. Het is daarmee zowel een groeiaandeel als een solide dividendaandeel. Op dit moment is het dividendrendement iets hoger dan 4%. De dividendgroei is echter niet zo hard gegaan als van Realty Income en Agree Realty. Verwacht dus een stabiel dividendrendement zonder grote periodieke verhogingen.

Waarom Stag Industrial?

 • Interessant dividendrendement van ongeveer 4%.
 • Volop groei in de vastgoedportefeuille en dat lijkt nog niet te stoppen.
 • Focus op industrieel vastgoed wat op dit moment zeer gewild is.

Conclusie

Als je maandelijks dividend wilt ontvangen ontkom je niet aan vastgoed. Met name vastgoedaandelen uit de Verenigde Staten zijn stabiele dividendbetalers. Daar zijn vastgoedondernemingen verplicht om 90% van het inkomen als dividend uit te betalen.

Met bovenstaande 3 aandelen zit je altijd goed.

Wil je zelf andere vastgoedaandelen selecteren die maandelijks dividend uitbetalen? Let dan even op:

 • De waardering: betaal niet te veel.
 • Leegstand: lege panden leveren geen inkomsten op.
 • De vrije cashflow: blijft er genoeg over om uit te keren aan aandeelhouders?
 • Het dividendrendement: advies is 4 tot 8%. Hogere percentages zijn vaak niet houdbaar.

Check ook: De beste dividendaandelen scoor je zo.

Maandelijks inkomen genereren uit aandelen is goed mogelijk. Kies daarvoor de juiste aandelen die je jaren in de portefeuille kunt houden.

Disclaimer

Ik heb een positie in Realty Income Corporation.

Voor de volledige lijst van aandelen waarin ik een positie heb zie: Over mij.