Tweede druk van ‘Stressvrij beleggen’ nu verkrijgbaar

Laatste update op 29 juli 2022

Met trots kan ik melden dat vanaf vandaag de tweede druk van mijn boek Stressvrij beleggen is uitgebracht. Een klein jaar geleden werd de eerste druk van mijn boek over beleggen gepubliceerd. Daarna is de tekst opnieuw doorgenomen, aangevuld en waar nodig aangepast, waaruit deze tweede druk dus het resultaat is geworden. Net als de eerste editie is ook deze tweede druk verkrijgbaar als paperback, hardcover of ebook.

Enkele veranderingen

De oorspronkelijke tekst is gecontroleerd en aangevuld op punten waar extra uitleg nodig was. Daarnaast zijn er enkele grote veranderingen doorgevoerd. Een greep uit de wijzigingen in de tweede druk:

  • Het selecteren van aandelen is een apart hoofdstuk geworden.
  • De oorspronkelijke aandelenanalyse van Heineken en AB InBev is aangepast op de nieuwste jaarcijfers.
  • De tekst over de vermogensrendementsheffing is aangepast naar de situatie zoals die vanaf 2017 geldt.
  • Er is een extra afsluitend hoofdstuk toegevoegd om de belangrijkste principes uit het boek samen te vatten.

Het selecteren van aandelen was voorheen een onderdeel van het hoofdstuk over het opstellen van een beleggingsportefeuille. In mijn ogen was het achteraf beter geweest om het selecteren van aandelen apart te behandelen. Het onderwerp is namelijk niet voor iedere belegger interessant, behalve voor de actieve beleggers die verdieping willen in het selecteren van aandelen.

Voor wat betreft de belastingen, zie ook het begeleidende artikel hier: Belastingen om rekening mee te houden [update 2022].

Stressvrij beleggen is een boek voor jou!

Met deze tweede druk is Stressvrij beleggen completer dan ooit. Alles wat een belegger zou moeten weten wordt behandeld: van het opzetten van een persoonlijk budget tot het analyseren van een aandeel. Zowel voor de beginnende als de gevorderde belegger is dit boek een aanvulling op de leeslijst. Bovendien bevat het praktische tips die je direct kunt toepassen.

Wil je beter beleggen en geen geld verliezen? Dan is dit boek voor jou!